PANT COTTAGE

Pant Family

Satoli, Uttarakhand

2014

2070 sqft

Residential

  • CLIENT : 

  • LOCATION:

  • PROJECT YEAR:

  • BUILT UP AREA:

  • TYPOLOGY: 

  • COLLABORATORS:

  • PRESS:

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram

The house served as home for the chairperson of a local NGO as well as  a temporary accommodation for volunteers  engaged in the health and education sector at the NGO. The placement of the house was along the existing terraces of the site to maximize on the southern sun for warmth, and the stunning views of the Nanda Devi Range in the North.

 

The ambition of sustainability in the project was to embrace not just environmental aspects of sustainability but also social and economic aspects. The designers, with support from the clients, used locally available material, and local skill to build the structure.

 

We not only engaged locally skill craftsmen like stone masons, but also one of the last remaining exponents of the traditional wooden carving  Likhai, which has slowly fallen out of fashion and favour by locals and outsiders building in the hills. This way the house was used to promote the local built heritage and culture and provide livelihoods, thus meeting environmental, social and economic goals, both for the clients and the local community.

WHAT WE DO

ARCHITECTURE     |     MOBILITY     |     ECOLOGICAL PLANNING     |     RESEARCH     |     HERITAGE     |     EXPERIENCE DESIGN

GET IN TOUCH

Subscribe to our newsletter here.

  • Instagram
  • Twitter
  • Black Pinterest Icon
  • Facebook