GBP AEROSI

GBP

Banur,Punjab

Ongoing

1,000,000 sqft

Residential,Commercial

  • CLIENT : 

  • LOCATION:

  • PROJECT YEAR:

  • BUILT UP AREA:

  • TYPOLOGY: 

  • COLLABORATORS:

  • PRESS:

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram

The main design intent in this 30-acre mixed land use development project was to integrate the built with the green. One of the main project features included 5 acres of landscaped greens with plantations of 2500 flowering and fruiting trees. Our design centers around sustainability with eco-friendly measures like green terraces, water recycling and treatment plant, a forest zone, soft landscaping and much more.

What is revolutionary about the GBP Aerosi design is that we have segregated all pedestrian movement from vehicular movement. Sky bridges with elevated greenery along their entire length, make one forget that they are walking aloft, while cars traverse below. The entire complex is connected by these pedestrian sky bridges which make movement, especially children’s play extremely convenient and safe. Since these paths are vehicle-free and pollution-free; our design helps residents achieve a stress-free lifestyle.

 

The layout of the entire complex is organic and free-flowing in order to create a peaceful environment. GBP Aerosi strives to create a space for healthy living, which is why there is a temple and a meditation centre set in a lush verdant garden where vedic music flows in. To channelize the energy of young children, ample play areas have been created. More than a dozen sports facilities have been provided so that residents are spoilt for choice.  

WHAT WE DO

ARCHITECTURE     |     MOBILITY     |     ECOLOGICAL PLANNING     |     RESEARCH     |     HERITAGE     |     EXPERIENCE DESIGN

GET IN TOUCH

Subscribe to our newsletter here.

  • Instagram
  • Twitter
  • Black Pinterest Icon
  • Facebook